Oldal kiválasztása

Tizenöt közösségi televízió és rádió nyert 35,6 millió forintot a Nemzeti Média és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsától műszaki fejlesztésre a technikai modernizációra kiírt pályázaton. Az NMHH csütörtöki, MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta, a Magyar Média Mecenatúra program keretében a Balmazújváros Televízió, a budapesti székhelyű Bonum TV, a budai Hegyvidék Televízió, a csornai Rábaközi Televízió, a TV Szentendre, a szintén szentendrei VKC TV és a sátoraljaújhelyi Zemplén TV részesült támogatásban.

A közösségi rádiók közül a Magyar Katolikus Rádió debreceni és székesfehérvári adója, valamint a Mária Rádió celldömölki és veszprémi adója kapott támogatást, a kisközösségi adók közül a szombathelyi Credo Rádió, a miskolci Csillagpont Rádió, az Első Pesti Egyetemi Rádió és a Rádió Szentendre nyert el támogatást műszaki fejlesztésre.

Közleményében az NMHH megjegyezte, hogy a médiatanács 2011 óta 215 alkalommal összesen 582,6 millió forinttal támogatta a közösségi médiaszolgáltatókat a műszaki feltételek biztosítása érdekében.

MTI