Oldal kiválasztása

Külhoni helyi és regionális televíziók, rádiók is pályázhatnak a Médiatanács Támogatói Programra, amely a Médiatanács és az MTVA közös pályázata – hangzott el szerdán Tusnádfürdőn a Határon túli televíziók támogatása című panelbeszélgetésen.

Varga Zalán, az MTVA Támogatási Irodájának irodavezetője elmondta: a Médiatanács Támogatási Program a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa és a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) közös pályázata. A magyarországi mellett a határon túli területeken működő helyi és regionális televízióknak és rádióknak is szól, és Erdélyben is igyekeznek elérni potenciális partnereiket. A program keretében helyi és regionális televíziók, illetve rádiók pályázhatnak, amelyek szerepelnek a médiahatóság nyilvántartásában, és jogosultak műsorszórásra. A támogatást közszolgálati műsorok (hír- kulturális és tematikus műsorok) gyártására és sugárázására nyújtják.

A pályázók lehetnek cégek, egyéni vállalkozók, egyházi szolgáltatók. Többfordulós pályázati rendszerről van szó, a támogatottak a pályázat elnyerését követő év végén egy összegben kapják meg a támogatást. A televízióknak mintegy 10 millió forintos, a rádióknak 5 millió forintos támogatást nyújtanak.

Forrás: MTI